Glad-traening-1536x1536

GLAD (knæ og hofte)

GLAD-træning (Godt Liv med Artrose i Danmark) er til dato det mest veldokumenterede koncept til behandling af artrose i knæ & hofte. Konceptet blev grundlagt i 2013 af danskeren Søren Schou og svenskeren Ewa Roos. Konceptet er i dag udbredt i store dele af verden, og over 50.000 mennesker har gennemført et GLAD-forløb. Cirka 85% af deltagerne beretter at være tilfredse med deres forløb.  

Hvad indebærer et GLAD forløb?  
Styrketræning er fundamentet i GLAD, og har til formål at styrke leddene og den omkringliggende muskulatur. I praksis medfører dette en højere funktion som gør det lettere at være aktiv og udføre dagens gøremål. Derudover ses en reduktion i smerte, som har vist sig at være op til dobbelt så stor, som ved brugen af smertestillende medicin.  

Et forløb kan køres individuelt, men de fleste har gavn af holdtræning sideløbende med hjemmeøvelser. Udover træningen vil du modtaget vejledning omkring artrose, smerte, behandlingsmuligheder og belastningsbalance.  

Et GLAD forløb i praksis   
Et GLA:D-forløb følger en bestemt struktur for at sikre kvalitet og ensartethed i forløbene. Først vil du blive undersøgt, så fysioterapeuten kan få et indblik i dit funktionsniveau og symptombillede. Undersøgelsen bruges til at vurdere det passende startniveau for øvelserne, og der udføres standardiserede tests, som gentages 3 måneder inde i forløbet, for at vurdere din fremgang. 

Efter den første konsultation bliver du opstartet på et GLA:D-hold, som indebærer specifikke GLA:D-øvelser. Samtidig får du udarbejdet et individuelt program, som skal udføres derhjemme 1-2 gange ugentligt. Sværhedsgraden øges gradvist i et passende tempo i takt med, at du bliver stærkere og bekendt med øvelserne. Der laves løbende individuelle opfølgninger efter behov, og fysioterapeuten vil forklare dig om artrose, belastningsbalance og eventuelle andre tiltag, du kan gøre for at reducere dine gener.” 

GLAD træning eller operation?  
Som fysioterapeut oplever jeg ofte, at patienterne står ved en skillevej og er usikre på, hvilken vej de skal vælge – operation eller fysioterapi. Fysioterapi afprøves som regel først over en længere periode, før der tages stilling til, om der er behov for en operation. Træning kan typisk udskyde eller fjerne behovet for en operation. Det giver derfor god mening at prøve et forløb hos en fysioterapeut først. 

På vores klinik er vi certificerede i GLA:D og tilbyder derfor deltagelse i et GLA:D-forløb. Holdtræningen finder sted i holdsalen hos Fit og Sund, som er beliggende i World Healthcare Center i Ballerup.

Ønsker du at booke tid